KONYHA:

Békebeli magyar konyha 21. századi módon: Minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeink mégis könnyebbek a régimódi magyar ételeknél. Ennek érdekében a legjobb alapanyagokat vásároljuk, korán járunk a piacra és új technikákat, eljárásokat alkalmazunk.

BOROK:

Gyakran változó borlapunkon kizárólag magyar borokat tartunk, melyek között több a korlátozott-, vagy máshol nem hozzáférhető tétel. Borlapunk összeállításakor olyan borászokat és tételeket választunk, melyek véleményünk szerint egyedi “magyar karaktert” - ízvilágot képviselnek. Ennek köszönhetően a nálunk található tételek egyértelműen megkülönböztethetőek a nagy nemzetközi borvidékek boraitól.

TÖRTÉNET:

Szerettünk volna egy olyan magyar éttermet létrehozni, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó „Szindbádos” gasztronómiai élményt, de mindezt originálisan és újszerűen, a tipikus „magyaros étterem” kliséket mellőzve mind a konyhában, mind a vendéglő kialakításában is. Mindezeknek köszönhetően reméljük sikerült létrehozni egy olyan magyar vendéglőt, ahol jól érzhetjük magunkat mi magyarok is, ahol felidézhetik a kedvenc régi ízeiket egy kissé izgalmasabb megközelítésben és mindezt egy kötetlen kényelmes hangulatban. Reméljük Önök is úgy érzik majd, hogy a 21 az a kedvenc helyük, ahol szeretnek egy kicsit többet enni, kicsit hangosabban beszélni és kicsit több bort megkóstolni, mint egy étteremben általában…

étlap itallap

2016. szeptember 2.

Táblás ajánlat

2016. augusztus 5.

Táblás ajánlat

2016. július 3.

Táblás ajánlat

2016. június 3.

Táblás ajánlat

2016. március 24.

Táblás ajánlat

2016. február 17.

Táblás ajánlat

2016. január 21.

Táblás ajánlat

2015. december 9.

MEGJELENT ZSIDAI ROY KÖNYVE, A SPÍLER!

2015. december 8.

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 2015. DECEMBER 31-IG!

2015. december 1.

SZILVESZTER A 21-BEN

2015. november 3.

Márton napi libaságok

2015. augusztus 19.

SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!

2015. augusztus 17.

Táblás ajánlat

2015. július 29.

Táblás étlapunk július 29-től

2015. április 23.

Táblás étlapunk április 23-tól

2015. április 2.

Áprilisi ajánlatunk

2015. február 11.

Valentin napon ajánljuk

2015. február 6.

Vacsora Vámos Attila boraival és Litauszki Zsolt ételeivel

2014. december 9.

Szilveszter a 21-ben

2014. november 27.

Adventi táblás ajánlatunk!

2014. november 5.

Márton napok a 21-ben!

2014. október 30.

Rendezvények

2014. október 6.

Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között

2014. szeptember 30.

Októberi táblás ajánlatunk!

2014. szeptember 17.

Megnyitott a Spíler Biergarten a Budai Várban!

2016. szeptember 2.

Táblás ajánlat


2016. augusztus 5.

Táblás ajánlat


2016. július 3.

Táblás ajánlat


2016. június 3.

Táblás ajánlat


2016. március 24.

Táblás ajánlat

Medvehagyma velouté kecskesajttal 1690

Tavaszi saláta kucsmagombával és fürjtojással 2890

Rizottó gombóc medvehagymás paradicsommal 2980/3460

Pikáns malacpörkölt juhtúrós burgonyagombóccal sósmogyoró kéregben 3980

Konfitált báránycsülök, főtt grízes rétessel, pirított gombákkal 5760

Rib Eye steak újburgonyával, medvehagymás aiolival 6560

Sós karamell panna cotta, maracuja fagylalttal 1680

A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva 8360

(Báránnyal vagy Rib Eye steakkel főételként) (10890)

A menü tartalmaz:

1,5 dl 21-es Bolyki Királyleányka 2014

vagy

1.5 dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013

2016. február 17.

Táblás ajánlat


2016. január 21.

Táblás ajánlat


2015. december 9.

MEGJELENT ZSIDAI ROY KÖNYVE, A SPÍLER!

A Zsidai Gasztronómiai Csoport idén lett 33 éves. Zsidai Roy a cégalapító szülőknek és keresztapjának, Roy Watson-nak szeretne köszönetet mondani a könyvvel. Tőlük kapta azt a szellemi és lelki útravalót, mellyel felvértezve a családi céget tovább bővítették. A cégcsoport jelenleg 12 éttermet és egy hotelt működtet, mely jövőre két újabb hellyel bővül, köztük Jamie Oliver éttermével.

A könyv nem egy hagyományos self-help könyv, sokkal inkább egy értékrend közvetítése. Provokatív, merész, de előremutató és inspiráló állításokon és példákon keresztül mesél Roy életéről, döntésekről, a döntések mögött meghúzódó okokról, motivációról és komfortzónáról.

A könyv kapható a bookline-on, a Libri boltokban és országszerte 300 könyvesboltban.

Na, ki a Spíler? ;)

2015. december 8.

KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 2015. DECEMBER 31-IG!

OPERAHÁZI SHAKESPEARE BÁL JEGYEK AKÁR 25% KEDVEZMÉNNYEL!
Az ország bálja ismét megrendezésre kerül az Operaházban, 2016. február 6-án. Büszkék vagyunk, hogy a Shakespeare Bál gasztronómiai partnere és a teljes étel- és italválaszték biztosítója a Zsidai Gasztronómiai Csoport.
Örömmel értesítjük, hogy az Operaház ez alkalomból különleges kedvezményt adott vendégeink számára:
ha rajtunk keresztül vásárolja meg jegyét, akár 25% kedvezményt kap az árból
és további meglepetés is várja.
A bál sztárvendége Plácido Domingo, aki először énekel a budapesti Operaház színpadán.
A kedvezmény 2015. december 31-ig történő vásárlás esetén él, mértéke a jegy típusától függ.
A bál teljes bevételét az Operaház jótékonysági célra adományozza.

Kapcsolat és információ:
hello@zsidai.com
+36 1 225 0022.
www.shakespearebal.hu


2015. december 1.

SZILVESZTER A 21-BEN

2015. DECEMBER 31.

19:00-tól várjuk kedves Vendégeinket az alábbi á la carte menuüvel, amelyről helyben választhatnak.

****

Köszöntő: Szentesi „Buborék” pezsgő

****

Vargánya rétes homár krémmel és madársalátával
vagy
Mozaikos libamáj birssel és házi fonott kaláccsal
vagy
Angol bélszín fenyőmaggal, csípős paradicsomlekvárral

****

Tárkonyos szarvasleves sült gesztenyével
vagy
Sültkáposzta consommé malac rilette-el

****

Homoktövis sorbet pezsgővel

****

Kenyérben sült báránycsülök karamellizált hagymával
vagy
Angus marha hátszín színes céklával, kelbimbóval és fügével
vagy
Malackaraj lencse variációkkal és szalonnás nudlival

****

Kir Royal mille-feuille kékáfonyával
vagy
Meggyes csokoládéfelfújt narancs sorbet-tel és diós ropogóssal

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára: 24 800,- Ft/fő,
amely tartalmazza az egy pohár köszöntő Szentesi „Buborék” pezsgőt,
ötfogásos ételsort, ásványvizet és egy saját speciality kávét.

Az árak tartalmazzák a 27% ÁFAt.
A számla végösszegéhez 13%-os felszolgálási díjat számolunk fel.

2015. november 3.

Márton napi libaságok

Közeleg Szent Márton napja. Te tudod, hogy miért eszünk ilyenkor libát? Vagy hogy a saját korukban a szentek igazi menők voltak?

Szent Márton Szombathelyen, pontosabban Savariában született, hiszen a negyedik században Pannónia még a Római Birodalomhoz tartozott és magyarok sem laktak benne.

Szent Márton, mint a mai menő tinédzserek, a saját korában igazi lázadó volt: ugyanis pogány családba született és édesapja katonának szánta. Ő viszont 12 évesen úgy döntött, keresztény lesz, bár először annyiban behódolt apja akaratának, hogy tényleg elment katonának. Huszonévesen keresztelkedett meg és szintén huszonévesen egyszer csak eljutott odáig, hogy harcolni sem volt többet hajlandó. A seregből azonban nem engedték el, erre ő elhatározta, hogy fegyver nélkül megy majd a harcba – ez a 341-es ütközet végül elmaradt, és Márton mehetett a dolgára.

A dolga pedig a térítés volt, terjesztette a kereszténység üzenetét Európában. 371-ben püspökké választották a franciaországi Tours-ban, de Márton már megint ellenállt, mert nem akart püspök lenni. Ekkor el is bújt egy baromfiudvarban. Ezúttal azonban nem menekülhetett, az ólban a libák ugyanis elkezdtek gágogni, így Mártont megtalálták és megtették püspökké.

Mellesleg hamarosan itt van Márton-nap (november 11.), nálunk pedig november 3-tól egész november a Márton napi libaságokról fog szólni. Most már tudjátok, miért pont a libaételek főződnek a lázadó szenthez.

A libaleves után ajánljuk a libaragut az isteni libamájjal vagy a bőrén ropogósra sült libacombot párolt káposztával. Ínycsiklandó igaz?

Márton napi ajánlatunkat ide kattintva találod!


2015. augusztus 19.

SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!

SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!

Egyre rohamosabb ütemben fejlődünk, ezért folyamatosan keressük a szuper munkaerőt!

Jelenleg a szeptemberben nyíló Operaházban és Erkel színházban lévő éttermekbe keresünk szakácsokat! Ne habozz, küldd önéletrajzodat a karrier@zsidai.com-ra!

2015. augusztus 17.

Táblás ajánlat


2015. július 29.

Táblás étlapunk július 29-től

-Hűs paradicsomleves juhsajttal 1580

-Saláta dinnyével és lazaccal 3260

-Spenótos rizottó sült paprikával és rákkal 2960/3490

-Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával 3980

-Brassói csirkeosztrigájából 3460

-Pisztráng papírban 3960

-Angus marha hátszín grillezett cukkinivel és zakuszkával 6440

-Barackos „tiramisu” 1580

A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva 8560

(hátszínnel főételként) (10890)

A menü tartalmaz:

1,5 dl 21-es Bolyki Királyleányka 2013 vagy

1,5 dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013

2015. április 23.

Táblás étlapunk április 23-tól

Bajai halászlé gyufatésztával 2180

Füstölt sertésszűz carpaccio „ravigote” mártással 2690

Rizottó gombóc paradicsommal 2890/3460

Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával 3980

Brassói csirkeosztrigájából 3460

Vajas fehér spárga hollandi mártással-

-roston sült fogasssal 4490

-tejes malaccal 4260

-Angus marha hátszínnel 6440

Az Eszterházy pohárban sós karamell fagylalttal 1580

2015. április 2.

Áprilisi ajánlatunk

Bajai halászlé gyufatésztával

Füstölt sertésszűz carpaccio „ravigote” mártással

Rizottó gombóc medvehagymás paradicsommal

Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával

Sült nyúlgerinc erdei gombás kásával

Tejes malac „burgonyafőzelékkel”

Angus marha hátszín zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással

Eszterházy pohárban sós karamell fagylalttal

2015. február 11.

Valentin napon ajánljuk

Welcome: meglepetés amuse + egy pohár „Buborék”

Zeller velouté pirított csirke osztrigájával és szárított paradicsommal – 1580,-

Szt. Jakab kagyló saláta szívvel és pezsgő sabayonnal – 3280,-

Angus marha erdei gombás burgonyapürével és áfonyás jus-vel – 6440,-

Túró feljújt eper sorbet-tel - 1690,-

Ásványvíz korlátlan mennyiségben és espresso.

A fenti ételek közül bármelyiket kérheti külön is. A teljes ételsor ára 12 500,- Ft/fő + 13% szervizdíj.

Természetesen vendégeink az a la carte étlapunkról is rendelhetnek.

2015. február 6.

Vacsora Vámos Attila boraival és Litauszki Zsolt ételeivel

Tudjuk, hogy Litauszki a disznótoroson odacsap. Ahhoz, hogy még nagyobbat szóljon, idén Vámos Attila szomolyai pincészetét kértük fel, hogy szenvedélyes és autentikus boraival párosíthassuk a hajnali disznóvágás inspirálta vacsoránkat. Vámos Attila borász, a szomolyai Attila Pince megálmodója kézműves borait szenvedéllyel, hittel és alázattal készít. Attila borai egyértelműbben a legnépszerűbbek a külföldi gourmet vendégek között.

Sok szeretettel várjuk február 17-én kedden 19:00-ra a 21 Magyar Vendéglőbe.

A népszerűségre való tekintettel javasoljuk, hogy már most foglalja be asztalát.

Dátum: február 17. kedd 19:00Helyszín: 21 Magyar Vendéglő, 1014 Budapest Fortuna u 21., Budai Vár
Asztalfoglalás: 06 1 202 2113 vagy info@21restaurant.huÁrak: A menü és a felsorolt italok ára egy főre 11.800 forint; az ár tartalmazza az Áfa-t, de nem tartalmazza a 13% szervízdíjat.
Séf: Lutz Lajos és Litauszki Zsolt

A kóstolt borok és az ételsor

* Körmös házi kolbász, friss tormával – Cabernet Sauvignon Rosé 2010
* Amus: Malacpástétom wasabis reteksalátával – ropogós kenyérrel, friss tökmagos-és túrós pogácsával, sós stanglival – Chardonnay 2008
* Házi májas- és véreshurka, burgonyás lángoson, csipkebogyós céklapürével – Pinot Noir 2011
* Malac becsinált leves tárkonyos malacorral
* Ropogós malaccsülök csomboros aszaltszilvás káposztával – Cabernet Sauvignon 2011
* Citrusos palacsinta brülée langyos kumkvat raguval – Chardonnay 200


2014. december 9.

Szilveszter a 21-ben

19:30-tól várjuk kedves Vendégeinket a mellékelt á la carte menüvel, melyről helyben választhatnak.

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő, mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás, főétel és desszert), ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.

A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.

SZILVESZTERI Á LA CARTE MENÜ

Amuse bouche: Fenyőmagos marinált lazac blini kapros túrókrémmel

****

Sült kecskesajt vörösboros meggykérmmel, diós frízsalátával

vagy

Kacsamáj brulée vaníliás birsamapürével, sáfrányos brióssal

vagy

Malackocsonya rántott borjúnyelvvel, tormával, snidlinges tejfellel

****

5 fogás esetén választható

Szarvaserőleves sonkás derelyével

vagy

Vöröslencse leves konfitált sertéspofával

****

Átvezető fogás: Juhsajt rétes sütőtökös narancslekávrral

****

Bárányborda vargányás gersli rizottóval, sültpaprika habbal

vagy

Angus marha hátszín és sült kacsamáj zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással és

burgonya rétessel

vagy

Ropogós malaccsülök tepertős gombóccal, lilakáposzta lekvárral

*****

Fekete és fehér csokoládé soufflée csipkebogyó fagylalttal

vagy

Gesztenye eckler amaréna meggyel

Az árak 13%-os felszolgálási díjat nem tartalmazzák.

Asztalfoglalás:

21 A Magyar Vendéglő

Tel.: 06 1 202 2113, 06 30 482 5776 - info@21restaurant.hu

1014 Budapest Fortuna u. 21.

Kontaktszemélyek: Bihari Balázs, Hankóczi Attila

2014. november 27.

Adventi táblás ajánlatunk!

-Bajai halászlé gyufatésztával 1940
-Szarvas és libamáj carpaccio zölddióval pirított fenyőmaggal 2980
-Kacsa fasírt céklás sütőtökös salátával birsalma vinaigrette-tel 2460/3180
-Báránycsülök erdei gombás pirított burgonyagombóccal 4260
-Konfitált kacsacomb aszalt sárgabarackos káposztával, burgonya lepénnyel 3980
-Szarvas hátszín gesztenyével, kelbimbóval és sütőtökkel 5480
-Simmental marha bélszin roston sült libamájjal és lecsóval 6890
-Kürtöskalács birsalma sabayonnal, gránátalmávaal 1580

A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva
(bélszínnel vagy szarvas hátszínnel főételként) 8960 / (10890)

A menü tartalmaz: 2dl 21-es Bolyki Királyleányka 2013 vagy
2dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013

2014. november 5.

Márton napok a 21-ben!

-Libaleves zúzával és maceszgombóccal 1580

-Szarvas és libamáj carpaccio savanyított szilvával 2980

-Roston sült libamáj süttökkel és birsalma habbal 2980/4260

-Vargányás libazúza pörkölt tarhonyával és almapaprikával 3670

-Ropogós libacomb párolt káposztával, rösti burgonyával 4250

-Ludaskása roston sült libamellel és libamájjal 3980

-Bélszin roston sült libamájjal és lecsóval 6890

-Almás pite fahéj fagylalttal 1580

A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva

(bélszínnel főételként) 8960 / (10980)

A menü tartalmaz: 2dl 21-es Bolyki Királyleányka 2012 vagy

2dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2009

2014. október 30.

Rendezvények

A Fortuna és Országház utcában található éttermeinkben - Pierrot, 21, Pest-Buda, Baltazár - családi, baráti vagy akár céges karácsonyi vacsorákat és bulikat is egyedülálló környezetben, profi módon szervezünk meg. Éttermeink teraszán és kerthelyiségében örömmel rendezünk karácsonyi hangulatú zenés fogadást, karácsonyi italokkal és ételekkel.

2014. október 6.

Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között

Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között
Büszkék vagyunk, hogy az Art Market Budapest hivatalos gasztropartnerei vagyunk.
Az Art Market Budapest a legnagyobb kortárs képzőművészeti vásár a régióban, mely a Millenárison, október 9-12. között áll nyitva minden érdeklődő előtt.
4 nap - 20 000 látogató - 20 országból érkezett kiállítók

A rendezvény hivatalos nyitóbuliját a Spíler Shanghaiban tartjuk október 8-án 22:00-tól, szeretettel várunk.

www.artmarketbudapest.hu

2014. szeptember 30.

Októberi táblás ajánlatunk!

-Csicsóka velouté malac rillette-tel 1580.-

-Szarvas és kacsamáj carpaccio savanyított szilvával 2980.-

-Rántott borjúnyelv kelbimbós burgonya salátával 2840/3740.-

-Csirke supreme sütőtökös házi szélesmetélttel 3890.-

-Ropogós kacsacomb erdei gombákkal és kukoricával 3960.-

-Bélszín rostonsült kacsamájjal és lecsóval 6890.-

-Angus marha hátszín zsenge zöldségekkel, bernaise mártással 6440.-

-Karamellizált körte fehércsokoládé fagylalttal 1580.-

2014. szeptember 17.

Megnyitott a Spíler Biergarten a Budai Várban!

Budapest ikonikus bistropubja, a Spíler sátrat ver a Budai Várban, a Kapisztrán téren. Márciustól novemberig és a karácsonyi szezonban nyitva tartó Spíler Biergarten sörrel, fröccsel, hamburgerrel és kolbásszal vár.
www.spilerbp.hu

H-1014 Budapest, Fortuna utca 21.
Tel./Fax: +36 1 202 21 13
info@21restaurant.hu
Nyitva minden nap, egész évben 12-24h között.
Vendéglőnk készen áll egész évben rendezvények lebonyolítására.
Kapacitásunk beltérben ültetve 60 fő, álló 90 fő
Kapacitásunk teraszon ültetve 60 fő, álló 100 fő
Kattintson ide és virtuálisan sétáljon körbe az étteremben