2023. április 28.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Május
2023. március 31.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Április
2023. március 17.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Március
2023. február 13.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Február
2023. január 6.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Január
2022. november 9.
A Budai Várnegyed története
2022. január 10.
Élvezd a tél legszebb pillanatait!
2021. november 8.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - November
2021. szeptember 4.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Szeptember
2021. július 16.
Új táblás ajánlat a 21-ben - Július
2021. június 1.
Szürkemarha vacsora a 21-ben
2020. november 2.
Maszkviselés éttermünkben
2020. március 5.
Táblás ajánlat március 5-től
2020. január 14.
Táblás ajánlat január 13-tól
2019. december 19.
Karácsonyi és szilveszteri nyitvatartás
2019. december 4.
Táblás ajánlat december 3-tól
2019. november 11.
Márton-napi táblás ajánlataink
2019. október 17.
Táblás ajánlat október 10-től
2019. szeptember 6.
Táblás ajánlat szeptember 6-tól
2019. augusztus 6.
Táblás ajánlat augusztus 6-tól
2019. július 3.
Táblás ajánlat július 3-tól
2019. június 4.
Táblás ajánlat június 4-től
2019. március 7.
Táblás ajánlat március 8-tól
2019. február 4.
Táblás ajánlat február 4-től
2018. december 3.
Karácsonyi táblás ajánlat december 3-tól
2018. november 8.
Márton-napi táblás ajánlatunk
2018. szeptember 11.
Táblás ajánlat szeptember 11-től
2018. augusztus 7.
Táblás ajánlat augusztus 1-től
2018. július 2.
Táblás ajánlat július 2-től
2018. május 30.
Táblás ajánlat május 30-tól
2018. április 24.
Táblás ajánlat április 25-től
2018. február 6.
Táblás ajánlat március 13-tól
2018. január 10.
Táblás ajánlat január 8-tól
2017. december 1.
Karácsonyi táblás ajánlat november 30-tól
2017. október 10.
RECEPT | „21” Túrós krémes
2017. szeptember 20.
Táblás ajánat szeptember 20-tól
2017. augusztus 23.
RECEPT | Tökös lecsó ropogós harcsával
2017. augusztus 18.
Táblás ajánlat augusztus 18-tól
2017. július 17.
Táblás ajánlat július 17-től
2017. június 14.
Táblás ajánlat június 14-től
2017. május 16.
Táblás ajánlat május 16-tól
2017. április 14.
Táblás ajánlat április 13-tól
2017. március 17.
Táblás ajánlat március 17-től
2017. március 10.
2017-ben is Michelin Guide!
2017. március 8.
Munkatársakat keresünk - Felszolgáló, pultos
2017. február 17.
Táblás ajnlat február 17-től
2017. január 13.
Táblás ajánlat január 13-tól
2017. január 13.
Munkatársat keresünk - Szakács
2016. november 29.
Adventi táblás ajánlatunk november 29-től
2015. december 9.
MEGJELENT ZSIDAI ROY KÖNYVE, A SPÍLER!
2015. december 8.
KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 2015. DECEMBER 31-IG!
2015. augusztus 19.
SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!
2015. július 29.
Táblás étlapunk július 29-től
2015. április 23.
Táblás étlapunk április 23-tól
2015. február 6.
Vacsora Vámos Attila boraival és Litauszki Zsolt ételeivel
2014. november 27.
Adventi táblás ajánlatunk!
2014. október 6.
Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között
2014. szeptember 30.
Októberi táblás ajánlatunk!
2014. szeptember 17.
Megnyitott a Spíler Biergarten a Budai Várban!
2023. április 28.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Május

2023. március 31.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Április

2023. március 17.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Március

2023. február 13.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Február

2023. január 6.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Január

2022. november 9.
A Budai Várnegyed története
Magyarország első kerületének híres városrésze szinte kötelező turistalátványosságnak számít. A Budai Várnegyed eseménydús történelmi múltra tekint vissza, így nem csoda, hogy az UNESCO 1987-ben világörökségnek nyilvánította. A várnegyed adott otthont IV. Béla király erődjének a tatárjárás idején, vagy Hunyadi Mátyás fővárosának. A Budai Várnegyed három nagyobb részre tagolható; a Budavári Palotára, a Szent György térre és a történelmi lakónegyedre. Ezek mellett természetesen olyan turistalátványosságok is helyet kapnak, mint a Halászbástya, a Mátyás-templom, az Országos Széchenyi Könyvtár, a Collegium Budapest vagy a Sándor-palota.
Néhányan a Budai Várnegyedre gondolva egy lakónegyedre asszociálnak, sokan pedig a Budavári Palotára. Ez nem meglepő, hisz a sok történelmi esemény jelentős részét képezte a vár, amelynek építése a 13. század közepén kezdődött. A várat számos ostrom érte, köztük a 13. század végén a tatárok által mért csapások, amelyek sikertelennek bizonyultak, csaknem, mint az 1302-es ostrom, melyet Károly Róbert rendelt el annak idején. A későbbiekben I. Lajos király és István herceg újabb palota építésébe kezdtek, azonban ez a 16. és 17. században több lőporrobbanás során elpusztult.
Buda ostroma, köztük a mai néven ismert Budai Várnegyed 1526-ban kezdődött, amikor is Szulejmán szultán 11 nap alatt romba döntötte a várost, s benne a nevezetes várat is. Egy évvel később azonban a palota ismét magyar kézbe került, 1529-ben pedig I. Szapolyai János király sikeresen visszafoglalta, s olasz mérnökökkel újraépítette a sérült részeket. Azonban a Szultán ismét visszatért, és 1541-ben csel kíséretében sikeresen elfoglalta az immár felújított várat, amelyet hosszú évekig nem sikerült visszaszerezni. A siker mindössze 1686-ban jött, mikor is a várral együtt Budát is sikerült eredményesen visszafoglalni, s a várat ismét felújítani. A 19. század vége felé a vár renoválásával együtt a mai Várkert Bazár is felépült.
Itt azonban még nem ér véget a Budai Várnegyed és a vár története, ugyanis a második világháború is kellő próbatétel elé állította a nevezetes budapesti helyszínt. 1944-ben és 1995-ben a vár jelentős károkat szenvedett el, azonban egy évre rá meg is kezdődött ismét a helyreállítás, azonban a Budavári Palota és a Budai Várnegyed egy része is megsemmisült. Azonban a ma is látható műemlékek nagy részét sikeresen visszaállították, vagy a helyzethez mérten sikerült kijavítani az 1960-as években. 2010 óta a Várnegyed legfőképpen turisztikai célt szolgál, azonban számos kulturális jelleggel bír, amely miatt a budapesti lakosok is előszeretettel látogatják.
A turisztikai helyzetéből adódóan számos vendéglátóhely és szálloda is a Budai Várnegyedet választotta elhelyezkedés céljából, amelyek közül néhány igazán kiemelendő. A Fortuna utcában, nem messze a híres Halászbástyától és Mátyás-templomtól két igazán ígéretes étteremmel találkozhatunk. A 21 Magyar Vendéglő a hely hangulatához híven igazi magyar ételekkel szolgál, mindezt olyan minőségben, amellyel ritkán találkozunk. A friss alapanyagokból és modern technológiával készült ételek olyan varázzsal rendelkeznek, hogy a nagy történelemmel bíró hely egyből még nagyobb rajongással bír majd. Ha pedig párunkkal járjuk végig a múlt meghatározó épületeit, érdemes betérni a Pierrot-ba, amelynek romantikus környezete csak fokozza az élvezeteket. A romantika mellett pedig a 13. század életérzését is magunkénak tudhatjuk, így a Budai Várnegyeddel teljesen eggyé tudunk válni.
2022. január 10.
Élvezd a tél legszebb pillanatait!
Ajándék desszerttel kedveskedünk!
Magyarország a téli szezonban is számos rejtett kincset és élményt tartogat a belföldi és külföldi utazók számára egyaránt, így a téli feltöltődés a 21-ben sem maradhat el.
Az ebéd mellé ajándék desszert jár vendégeinknek, akik ezt a cikket bemutatják kollégáinknak érkezéskor. Az étteremben minden nap 12:00 és 16:00 között használható fel a kedvezmény. Az ajánlat nem vonható össze más kedvezménnyel és készpénzre nem váltható.
A kedvezmény 2022. január 10. és február 28. között érvényes.
2021. november 8.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - November
Márton napi ajánlatunk:

2021. szeptember 4.
Új Táblás Ajánlat a 21-ben - Szeptember
Előételek:
Kukorica velouté
bébikukoricával & chilivel 2160
Serpenyőben sült erdei gombák
konfitált tojássárgájával & kenyér ropogóssal 3360
Főételek:
Ropogós kacsacomb
káposztás, bacon-ös sztrapacskával 4680
Rib eye steak
piritott burgonyával, kukoricával & barbecue szósszal 7460
Pisztrángfilé
vajtökpürével & sült édesburgonyával 4880
Desszert:
Túróhab
sárgabarackkal & házi fagylalttal 1960
2021. július 16.
Új táblás ajánlat a 21-ben - Július
Előételek:
Hideg kovászos uborka leves
kapros joghurttal & marinált kovászos uborkával 2160
Tökfőzelék
rántott marhanyelvvel & zöldalmával 3160
Főételek:
Ropogós kacsacomb
káposztás cvekedlivel 3980
Rib eye steak
Béarni mártással & burgonyával 7160
Csirke supreme
krémes gombarizottóval 4180
Desszert:
Levendulás créme brülée
sárgabarackkal 1960
2021. június 1.
Szürkemarha vacsora a 21-ben
Valami igazán különlegessel készülünk a 21-ben nyár elején.
Június 9-én egy rendhagyó, kötetlen, nem szigorú érkezéshez kötött szürkemarha vacsorát rendezünk éttermünkben. A finom ételek mellett kiváló borok kerülnek bemutatásra Kovács Antal sommelier által.
Sok szeretettel várunk Titeket az este folyamán 19:00 és 22:00 között.
A magyar szürkemarha valódi hungarikum, amely szépségével, szilajságával, őserőt sejtető impozáns megjelenésével az Alföld világszerte ismert jellegzetességeihez tartozik.
Szeretnénk Nektek megmutatni a szürkemarha húsának különböző felhasználási módjait egy kötetlen vacsora keretein belül, jó borok társaságában.
Tatár
tatár, kapribogyó, savanyú uborka, ropogós won-ton keksz & dijoni mustár
Rántott nyelv
nyelv, spenótfőzelék
Gulyás
lábszár, csipetke & friss petrezselyem
Lassan Párolt Pofa
pofa, csicsókapüré, ropogós articsóka, gyöngyhagyma & vörös boros jus
Vaníliás Panna Cotta
eper kompót & ropogós szürkemarha hájas tészta morzsa
Az ételsor ára: 16.800 Ft
A borsor ára: 8.200 Ft
+ szervízdíj
Asztalfoglalás ajánlott.
A borsor választása nem kötelező az ételsor mellé.
Asztalfoglalás:
+36 1 202 2113
hello@21restaurant.hu
2020. november 2.
Maszkviselés éttermünkben
Kedves Vendégünk!
Mint tudod, jogszabályi előírás, hogy az étteremben mindenkinek szájat és orrot eltakaró maszkot kell viselni, azt kizárólag az aztalnál ülve, illetve étel- és italfogyasztás idejére szabad levenni.
Amennyiben ezt elfelejted megtenni (például mosdóba menet vagy érkezéskor-távozáskor), kollégáink kedvesen figyelmeztetni fognak. Kérlek segítsd munkájukat együttműködéseddel.
A kötelezettség megszegése esetén az ellenőrző hatóság mind pénzbüntetéssel, mind bezárással sújthatja a vendéglátó egységeket - ebben az esetben az anyagi felelősség a szabályt be nem tartó személyt fogja terhelni (adott esetben a vendéget), így különösen fontos, hogy mindig az előírásnak megfelelően viseljük a maszkot.
A kötelezettség 6 éven aluli gyermekekre nem vonatkozik.
További információ és belső szabályzatunk: https://zsidai.com/kotelezo-maszkviseles.html
Köszönjük, hogy vigyázol a kollégáinkra és egymásra, várunk szeretettel!
2020. március 5.
Táblás ajánlat március 5-től
ELŐÉTELEK
Medvehagyma krémleves ropogós kecskesajttal 2060
Roppanós római saláta szárított sonkával & tormával 3680
Krémes spenótfőzelék rántott tojással 3280
FŐÉTELEK
Nyúlcomb vadas mártással & könnyű gőzgombóccal 5860
Klasszikus szalontüdő pirított szalvétagombóccal 4320
Grillezett flap steak medvehagymás vajas burgonyával 8260
DESSZERT
Túrós palacsinta citrusokkal 1960
2020. január 14.
Táblás ajánlat január 13-tól
ELŐÉTELEK
Tejfölös burgonyaleves pirított kolbásszal 2060
Füstölt pisztráng saláta tormás zöldsalátával & fürjtojással 3680
Tigrásrákkal töltött derelye krémes parmezán mártással 3860
FŐÉTELEK
Lassan sült malaccsászár zelleres burgonyapürével 4920
Ropogós kacsacomb káposztás pirított nudlival 5480
Borjúszűz kacsamájjal, szalvétagombóccal & gombákkal 8160
DESSZERT
Képviselő fánk pezsgőkrémmel 2180
2019. december 19.
Karácsonyi és szilveszteri nyitvatartás
Éttermünk a karácsonyi ünnepek alatt is minden nap 12-23 óra között várja vendégeit.
Szilveszterre különleges ételsorral várunk, asztalfoglalás: hello@21restaurant.hu
Nézze meg a szilveszteri étlapot.
2019. december 4.
Táblás ajánlat december 3-tól
ELŐÉTELEK
Lencsekrémleves füstölt csülökkel & friss tejföllel 2260
Marinált lazac citrusos zöldsalátával, édesköménnyel & pirított mandulával 3820
Pulykasült gesztenyemártással & tőzegáfonya jus-vel 3680
FŐÉTELEK
Lazacpisztráng filé karfiolokkal, mandarinnal & pisztáciával 6260
Ropogós kacsacomb káposztás rétessel & fahéjas almapürével 5480
Szarvasgerinc sütőtökpürével, piros gyümölcsökkel & gombákkal 8240
DESSZERT
Rigó Jancsi vanília fagylalttal & aszalt meggyraguval 2120
2019. november 11.
Márton-napi táblás ajánlataink
ELŐÉTELEK
Paszternák velouté ropogós libatepertővel 2260
Füstölt libamell saláta tormával & fürjtojással 3680
Roston sült kacsamáj házi szilvás rétessel 3920
FŐÉTELEK
Libazúza pörkölt sajtos & vajas galuskával 4260
Ropogós kacsacomb ludaskásával & roston sült kacsamájjal 5940
Szarvasgerinc édesburgonyákkal & gombákkal 7680
DESSZERT
Flódni fahéj fagylaltal 1960
2019. október 17.
Táblás ajánlat október 10-től
ELŐÉTELEKEK
Tejfölös bárányragu leves roppanós zöldbabbal 2460
Piaci zöldsaláta szárított sonkával & fügével 3480
Roston sült kacsamáj házi szilvás rétessel 3920
FŐÉTELEK
Libazúza pörkölt sajtos & vajas galuskával 4260
Ropogós kacsacomb lencseraguval & sült hagymával 5420
Szarvasgerinc pirított sárgarépával & csicsókával 7680
DESSZERT
Fahéjas almás pite vaníliahabbal 1960
2019. szeptember 6.
Táblás ajánlat szeptember 6-tól
ELŐÉTELEK
Piaci gombakrémleves roston sült gombákkal 2060
Roppanós római saláta lágy kecskesajttal, szőlővel & pirított dióval 3280
Roston sült kacsamáj házi szilvás rétessel 3920
FŐÉTELEK
Serpenyőben sült lazacfilé spenótos házi szélesmetélttel 6260
Ropogós kacsacomb savanyúkáposztával & gőzgombóccal 5420
Rib eye steak bébi kukoricával, kukoricapürével & füstölt paradicsommártással 7680
DESSZERT
Madártej friss gyümölcsökkel 1960
2019. augusztus 6.
Táblás ajánlat augusztus 6-tól
ELŐÉTELEK
Vajtök velouté zöldcitromos marinált rákkal 2060
Roppanós római saláta sárgadinnyével & érlelt sonkával 3480
Serpenyőben sült erdei gombák konfitált tojássárgájával 3260
FŐÉTELEK
Grillezett lazac zöldbabbal, rókagombával & tárkonyos vajmártással 6260
Lassan sült báránycsülök burgonyapürével, íróval & zöldborsóval 5820
Rib eye steak bébi kukoricával, kukoricapürével & füstölt paradicsommártással 7680
DESSZERT
Rigó Jancsi feketeribizli sorbet-val 1960
2019. július 3.
Táblás ajánlat július 3-tól
ELŐÉTELEK
Hideg uborkaleves parmezános kenyérropogóssal 2060
Roppanós római saláta karamellizált sárgabarackkal & szárított sonkával 3480
Roston sült borjúmáj zelleres burgonyapürével 3860
FŐÉTELEK
Serpenyőben sült pisztrángfilé krémes cukkíni pürével & cukkíni virággal 5860
Házi burgonyagombóc nyári paradicsomokkal & pirított kolbásszal 4620
Rib eye steak brokkolival & rókagombával 7680
DESSZERT
Málnás créme brülée vanília fagylattal 1960
2019. június 4.
Táblás ajánlat június 4-től
ELŐÉTELEK
Hűs kovászos uborkaleves ropogós kecskesajttal 2060
Roppanós római saláta karamellizált sárgabarackkal & szárított sonkával 3480
Kacsamáj derelye friss eperrel & illatos bodzával 3860
FŐÉTELEK
Serpenyőben sült pisztrángfilé karfiolpürével & színes paradicsomokkal 5860
Ropogós kacsacomb zelleres burgonyapürével & sült póréhagymával 5240
Rib eye steak brokkolival & rókagombával 7680
DESSZERT
Fehércsokoládé mousse eperrel & sós mogyoróval 1960
2019. március 7.
Táblás ajánlat március 8-tól
ELŐÉTELEK
Medvehagyma krémleves ropogós kecskesajttal. 2060
Lazacpisztráng saláta tormával & fürjtojással 3680
Sült malaccsászár karalábéfőzelékkel. 3120
FŐÉTELEK
Nyúlcomb vadas mártással & könnyű gőzgombóccal. 4860
Ropogós kacsacomb medvehagymás gratin burgonyával & marinált gombákkal 5240
Rib eye steak házi hasábburgonyával & krémes aiolival 7480
DESSZERT
Rákóczi túrós aszalt sárgabarackkal 1960
2019. február 4.
Táblás ajánlat február 4-től
ELŐÉTELEK
Tejfölös burgonyaleves pirított kolbásszal 1980
Marinált lazac karfiolokkal & naranccsal 3280
Ropogós rizottó golyó lassan sült marhával töltve 2980
FŐÉTELEK
Nyúlcomb vadas mártással & könnyű gőzgombóccal 4860
Lassan sült malaccsülök vajas burgonyapürével, zöldborsóval & íróval 5240
Rib eye steak házi hasábburgonyával & krémes aiolival 7480
DESSZERT
Almás ropogós vanília mártással & fahéj fagylalttal 2060
2018. december 10.
Szilveszter a 21-ben
SZILVESZTER A 21-BEN / 2018. DECEMBER 31.
19:00-tól várjuk kedves Vendégeinket az alábbi speciális á la carte menüvel,amelyről helyben választhatnak.
Köszöntő: Szentesi „Buborék” pezsgő
***
Kacsamájpástétom paszternákpürével & céklákkal
Borajánlásunk: Káli Olaszrizling Selection ’17 / Káli-medence 1820,- / 1dl
Roppanós kecskesajt fűszeres paradicsommal & frisée salátával
Borajánlásunk: Bencze, Riesling ’17 / Badacsony 1960,- / 1dl
Ropogós sült rizottó lazaccal & pirított zöldségekkel
Borajánlásunk: Vámos Attila Rosé ’15 / Eger 1920,-/ 1dl
***
Illatos húsleves konfitált tojássárgával & zöldborsóval
Borajánlásunk: Szászi Kéknyelű ’17 / Badacsony 1780,- /1dl
Savanyú malacragu leves friss almával
Borajánlásunk: Bodrog Borműhely, Dry Tokaj ’17 1890,- / 1dl
Vargánya velouté szarvasgombával
Borajánlásunk: Mátyás András Chardonnay ’16 . 1920,- /1dl
***
Kaffir lime sorbet pezsgővel
***
Borjúszűz fésűkagylóval & csicsókapürével
Borajánlatunk: Hollóvár Furmint ’11 2200,- /1dl
Bélszín édesburgonyával, piros gyümölcsökkel & gombákkal
Borajánlatunk: Sauska Cuvée 7 ’17 3280,- / 1dl
Könnyű körterizottó kéksajttal & karamellizált dióval
Borajánlatunk: Bott Frigyes Hárslevelű ’16 2360,- /1dl
***
Áfonyás krémes erdei gyümölcsökkel
Borajánlatunk: Zsidai Tokaj – late harvest ’16 2240,- / 0,8dl
Csokoládé felfújt vanília fagylalttal & aszalt meggyraguval
Borajánlatunk: Dobogó Aszú 6 puttonyos ’09 4480,- / 0,5dl
A szilveszteri szűkített á la carte menü ára: 25 800,- Ft/fő,
amely tartalmaz egy pohár köszöntő Szentesi „Buborék” pezsgőt,
ötfogásos ételsort, ásványvizet és egy Budapest Mokka speciality kávét.
A borajánlás opcionális.
Az árak tartalmazzák a helyben az ételek és helyben készült italok esetéban a 5%-os, minden egyéb esetében a 27% ÁFA-t.
A számla végösszegéhez 13,5%-os felszolgálási díjat számolunk fel.
ASZTALFOGLALÁS
Tel.: +36 1 202-2113, +36 30 482-5776
hello@21restaurant.hu
1014 Budapest Fortuna u. 21.
Kontaktszemélyek: Bense Márk, Hankóczi Attila és Németh Sándor
FOGLALÁSHOZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK
Név:
Létszám:
Érkezés időpontja:
Telefonos elérhetőség:
Választott fizetési mód:
FIZETÉSI FELTÉTELEK
Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy a foglalást 15 000 HUF/fő
előleg befizetés után tudjuk garantálni, amelyet éttermünkben kártyával vagy készpénzben, vagy banki átutalással (2018. december 21-ig) tudnak rendezni.
A fennmaradó összeg, továbbá esetleges extra fogyasztás összege a helyszínen kerül rendezésre a vacsorát követően.
LEMONDÁSI FELTÉTELEK
A kötbérmentes lemondási határidő 2018. december 21, azt követően,
az esemény jellegére való tekintettel lemondást nem áll módunkban elfogadni.
2018. december 3.
Karácsonyi táblás ajánlat december 3-tól
ELŐÉTELEK
Lencsekrémleves
füstölt csülökkel & friss tejföllel 2060
Marinált lazac
citrusos zöldsalátával, édesköménnyel & pirított mandulával 3680
Pulykasült
gesztenyemártással & tőzegáfonyás jus-vel 3280
FŐÉTELEK
Lazacpisztráng file
karfiolokkal, mandarinnal & pisztáciával 5280
Ropogós kacsacomb
káposztás rétessel & fahéjas almapürével 4820
Szarvasgerinc
édesburgonyával, piros gyümölcsökkel & gombákkal 7260
DESSZERT
Csokoládé felfújt
vanília fagylalttal & aszalt meggyraguval 1920
2018. november 8.
Márton-napi táblás ajánlatunk
ELŐÉTELEK
Paszternák velouté ropogós libatepertővel 1920
Füstölt libamell saláta karamellizált szilvával, céklákkal & tökmaggal 3680
Roston sült kacsamáj kakukkfüves sütőtökkel & sült fügével 3840
FŐÉTELEK
Libazúza pörkölt sajtos & vajas galuskával 3960
Ropogós kacsacomb gerslivel & gyöngybabbal 4920
Rib eye steak édesburgonyákkal & roston sült vargányával 7260
DESSZERT
Sütőtökös pite narancs chutney-val 1920
2018. szeptember 11.
Táblás ajánlat szeptember 11-től
ELŐÉTELEK
Piaci gombaleves roppanós zsályával & roston sült gombákkal 1920
Leveles saláta szőlővel, pirított dióval & lágy juhsajttal 3680
Spenótos derelye kakukkfüves vajmártással & sajt ropogóssal 3260
FŐÉTELEK
Házi pirított gnocchi sült kolbásszal & színes paradicsomokkal 3960
Serpenyőben sült pisztrángfilé édesköménnyel & ánizsos halmártással 4920
Rib-eye steak sütőtökpürével & gratin burgonyával 7260
DESSZERT
Almás ropogós fahéj fagylalttal & vanília mártással 1920
2018. augusztus 7.
Táblás ajánlat augusztus 1-től
ELŐÉTEL
Kukorica velouté bébikukoricával & chilis kukoricakrémmel 1960
Serpenyőben sült erdei gombák konfitált tojássárgájával & kenyér ropogóssal 3280
Kacsamell saláta friss őszibarackkal & pisztáciával 3620
FŐÉTEL
Házi krémes gnocchi cukkinivel & füstölt pisztránggal 3960
Roston sült tőkehal filé kapros vajtökpürével & sült édesburgonyával 5320
Rib-eye steak kukoricákkal, újburgonyával & füstölt paradicsommártással 7260
DESSZERT
Sárgadinnyés kecskesajtkrém édesmorzsával & csokoládéfagylalttal 2160
2018. július 2.
Táblás ajánlat július 2-től
ELŐÉTEL
Hűs paradicsomleves ropogós kecskesajttal & friss zellerrel 1960
Kacsamáj derelye karamellizált sárgabarackkal 3820
Füstölt lazac roppanós római salátával & sárgadinnyével 3280
FŐÉTEL
Házi kéksajtos szélesmetélt kakukkfűvel & pirított rókagombával 3960
Serpenyőben sült pisztrángfilé kerti zöldségekkel & zöldcitromos cukkínipürével 4920
Rib-eye steak zelleres zöldalmával & újburgonyával 7260
DESSZERT
Levendulás créme brulée málna sorbet-val 1760
2018. május 30.
Táblás ajánlat május 30-tól
ELŐÉTEL
Hűs kovászos uborkaleves konfitált báránynyelvvel & tejfellel 1960
Kacsamáj derelye bodza veloutéval & friss eperrel 3820
Érlelt marhasonka rukolával & parmezánnal 3280
FŐÉTEL
Serpenyőben sült pisztrángfilé vajas karalábéval & marinált gombákkal 4920
Ropogós kacsacomb könnyű káposztahabbal & burgonyagombóccal 4680
Rib-eye steak pirított polentával & meggyes jus-vel 7260
DESSZERT
Bodzás créme brulée eperrel & rebarbarával 1760
2018. április 24.
Táblás ajánlat április 25-től
ELŐÉTEL
Spárgahab leves füstölt lazaccal & pisztáciával 2160
Kacsamell saláta roppanós zöldspárgával & friss eperrel 2840
Tökfőzelék roston sült borjúmájjal 3120
FŐÉTEL
Serpenyőben sült pisztrángfilé vajas karalábéval & marinált gombákkal 4920
Ropogós kacsacomb pirított káposztás tésztával 4680
Rib-eye steak grillezett spárgákkal & petrezselymes újburgonyával 7260
DESSZERT
Citrusos eperkrém rebarbarával 1760
2018. február 6.
Táblás ajánlat március 13-tól
ELŐÉTEL
Medvehagyma krémleves
ropogós kecskesajttal 1790
Spenótos palacsinta
zöldfűszeres túróval & hónapos retekkel 2380
Sült malaccsászár
zsenge karalábéfőzelékkel 2640
FŐÉTEL
Roston sült pisztrángfilé karfiolpürével,
szárított paradicsommal & kapribogyóval 4920
Ropogós kacsacomb
párolt káposztával & grízgombóccal 4680
Rib-eye steak medvehagymás burgonyapürével & tavaszi gombákkal 7260
DESSZERT
Rigó Jancsi
málna sorbet-val 1760
2018. január 10.
Táblás ajánlat január 8-tól
ELŐÉTEL
Savanyú káposzta velouté
füstölt malaccsülökkel 1760
Füstölt pisztrángsaláta
fürjtojással & roppanós zöldbabbal 2960
Házi véreshurka karamellizált almákkal
& pirított fenyőmaggal 2640
FŐÉTEL
Lazacpisztráng grillezett zöldségekkel
& krémes csicsókapürével 4880
Ropogós malaccsülök
vajas burgonyapürével & lencseraguval 5120
Rib eye steak burgonyával, paszternákkal
& borsmártással 7260
DESSZERT
Csokoládé fondant
aszalt meggyraguval & diófagylalttal 1760
2017. december 6.
Szilveszter a 21-ben
Welcome drink: Szentesi „Buborék” pezsgő
Előétel
Libamáj pástétom paszternák pürével & házi brióssal
vagy
Ropogós kecskesajt frisé salátával & fűszeres paradicsommal
vagy
Ráktatár marinált retekkel & céklával
Leves
Fácán erőleves roppanós zöldségekkel & fürjtojással
vagy
Savanyú malacragu leves almás szivarkával
vagy
Vargánya velouté roston sült gombákkal
Kaffir lime sorbet
Főétel
Szarvasgerinc csicsókával, vajas kelbimbóval & ribizli mártással
vagy
Bárányborda zöldfűszerekkel vörös lencsével & szarvasgombás burgonyapürével
vagy
Zelleres & almás rizottó parmezánhabbal
Desszert
Dió mousse sárgabarack lekvárral & roppanós csokoládéval
vagy
Karamellás krémes gránátalmával & homoktövissel
szilveszteri szűkített á la carte menü ára 24 500 Ft
amely tartalmazza
• egy pohár köszöntő Szentesi „Buborék” pezsgőt
• ötfogásos ételsort
• ásványvizet
• egy Budapest Mokka specialty kávét
Az árak tartalmazzák az ÁFAt. A számla végösszegéhez 13,5%-os felszolgálási díjat számolunk fel.
2017. december 1.
Karácsonyi táblás ajánlat november 30-tól
Lencsekrémleves
préselt füstölt csülökkel 1790
Marinált lazac
citrusos zöldsalátával & ropogós mandulával 3120
Pulykasült
céklával, rukolával & tőzegáfonyával 2780
Posírozott tőkehal
sáfrányos rizottóval & grillezett zöldségekkel 5240
Ropogós kacsacomb
krémes burgonyafőzelékkel 4480
Szarvasgerinc burgonyanudlival,
birsalma pürével & vajas kelbimbóval 6360
Narancsos túrókrém
édesmorzsával 1760
2017. október 10.
RECEPT | „21” Túrós krémes
40x40 cm-es tepsihez, 21 darab lesz belőle
Hozzávalók:
750 g kész leveles tészta
500 g habtejszín (31%-os)
3 db „M” méretű tojás
5 db tojássárgája
9 db zselatinlap
400 g félzsíros tehéntúró
80 g kristálycukor
2 db citrom héja
1 db vaníliarúd
Elkészítés:
1. A leveles tésztát 3 egyenlő részre vágjuk, tepsi méretűre kinyújtjuk, majd aranybarnára sütjük.
2. Krém: A túrót egy szitán áttörjük, a citrom héjával és a vaníliarúd kikapart magjaival összekeverjük. A tejszínt habbá verjük. Az egész tojásokat és a tojássárgáját egy hőálló tálba tesszük a cukorral és vízgőz felett folyamatos kevergetés közben csípősre melegítjük, majd ha elérte a kellő hőmérsékletet, akkor gépi habverővel kihűlésig kemény habbá verjük.
3. A zselatin lapokat hideg vízbe áztatjuk és miután megszívták magukat, kinyomkodjuk a felesleges vizet és felmelegítjük.
4. A túróba belekeverjük a tejszínhab egy részét és a felolvasztott zselatint, majd a tojáshabbal lazítjuk és a legvégén óvatosan hozzákeverjük a maradék tejszínhabot is.
5. Összeállítás: Leveles tészta – túrókrém – leveles tészta – túrókrém, majd betesszük a hűtőbe 2 órára. Az utolsó leveles tészta lapot 21 részre felszeleteljük, a megdermedt sütemény tetejére helyezzük, majd felvágjuk a krémest.
Jó étvágyat!
2017. szeptember 20.
Táblás ajánat szeptember 20-tól
Sütőtök velouté
szalonnás puliszkával & tökmaggal 1790
Grillezett erdei gombák
hollandi mártással & kenyér ropogóssal 2480
Kacsamáj burger
lilahagyma lekvárral & birsalma pürével 3640
Rántott borjúnyelv
cukkinifőzelékkel & kifliburgonyával 3860
Ropogós kacsacomb
káposztás rétessel & karamellizált szilvával 4360
Szarvasgerinc
sütőtök pürével & vajas kelbimbóval 6340
Rib eye steak
édesburgonyákkal & roston sült vargányával 7120
Mandulás
málnás szelet csokoládé fagylalttal 1780
2017. augusztus 23.
RECEPT | Tökös lecsó ropogós harcsával
Készítsd el otthon is az egyik kedvenc nyári ételünket!
Hozzávalók:
50g füstölt szalonna
200 g hagyma
200 g paprika
200 g paradicsom
5g fokhagyma
5g erős pista
200g vajtök
3g kapor
60g harcsafilé
20g liszt
3db tojás
100g pankomorzsa
só, bors ízlés szerint
cukor
Elkészítés:
1. Először lecsót készítünk: füstölt szalona zsírjában vöröshagymát pirítunk, amikor a hagyma megprirult hozzáadjuk a tv paprikát, majd egy kicsit később a paradicsomot. 2. Mielőtt levesszük a tűzről fűszerpaprikát adunk hozzá és fűszerezzük sóval, borssal, kevés cukorral.
3. Mikor a lecsónk kész leturmixoljuk, hozzáadjuk az előzetesen leforrázott, csíkokra vágott vajtökot és vágott kaprot.
4. Külön forrázott paprikaszeleteket és forrázott, héj nélküli paradicsomot csíkozunk bele.
5. A harcsaszeletet henger alakúra feltekerjük fóliába, pár percre hűtőbe helyezzük, majd vastag szeletekre, három részre vágjuk.
6. A szeleteket sózzuk, liszttel-tojással-pankomorzsaba panírozzuk és bő zsírban lassan készre sütjük.
7. Tálalásnál a kisült harcsagolyókat a lecsóra tesszük.
Jó étvágyat kívánunk!
2017. augusztus 18.
Táblás ajánlat augusztus 18-tól
Paraj krémleves buggyantott fürjtojással & kacsatepertővel 1780
Grillezett erdei gombák könnyű borhabbal & kenyér ropogóssal 2480
Friss saláta kacsamellel őszibarackkal & pirított magvakkal 3260
Házi tojásos nokedli roppanós fejes salátával 3480
Ropogós malackaraj krémes burgonyafőzelékkel 4860
Roston sült pisztrángfilé zellerpürével & paradicsomokkal 4980
Rib eye steak céklákkal & burgonyával 7120
Szilvakrém
joghurttal & édesmorzsával 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9860
(Rib Eye steakkel 12380)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort.
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9860.- melyből 9300.- 18% ÁFA és 580.- 27% ÁFA
Rib-eye steakkel 12380.-, melyből 11800.- 18% ÁFA és 580.- 27% ÁFA
2017. július 17.
Táblás ajánlat július 17-től
Pikáns paradicsomleves friss korianderrel & könnyű krémsajttal 1780
Füstölt lazac roppanós római salátával & sárgadinnyével 3260
Fűszeres palacsinta mentás zöldborsópürével & buggyantott tojással 2480
Kéksajtos szélesmetélt kakukkfűvel & pirított rókagombával 3480
Lassan sült mangalica tarja krumplins tésztával & kovászos uborka habbal 4360
Lazac filé grillezett nyári zöldségekkel & zöldcitromos cukkínipürével 4980
Rib eye steak roston sült kukoricával & füstölt paradicsommártással 7120
Kecskesajt mousse málnazselével & bazsalimos citromfagylalttal 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9860
(Rib Eye steakkel 12380 )
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort.
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9860.- melyből 9300.- 18% ÁFA és 580.- 27% ÁFA
Rib-eye steakkel 12380.-, melyből 11800.- 18% ÁFA és 580.- 27% ÁFA
2017. június 14.
Táblás ajánlat június 14-től
Citrusos epervelouté bazsalikomos kecskesajttal 1780
Füstölt pisztrángsaláta roppanós ceruzababbal & fürjtojással 3260
Krémes zöldborsó rizottó rántott tojással 2980
Spenótos házi szélesemetélt parmezán ropogóssal & konfitált paradicsommal 3480
Ropogós kacsacomb zöldcitromos cukkinifőzelékkel 4360
Harcsapaprikás kapros túrógombóccal 4120
Rib eye steak zelleres zöldalma salátával & pirított újburgonyával 6580
Panna cotta törökmézzel & szamóca kompóttal 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9860
(Rib Eye steakkel 11900)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort.
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9860.- | Rib-eye steakkel 11900.-
melyből 9300.- 18% ÁFA | 11340.- 18% ÁFA
560.- 27% ÁFA | 560.- 27% ÁFA
2017. május 16.
Táblás ajánlat május 16-tól
Hűs kovászos uborkaleves
ropogós kecskesajttal 1780
Kacsaderelye
bodza veloutéval & roston sült kacsamájjal 3640
Mézes gyömbéres rák roppanós római salátával
& marinált édesköménnyel 3260
Rántott borjúnyelv
zsenge parajfőzelékkel 3960
Ropogós kacsacomb könnyű káposztahabbal
& sült burgonyagombóccal 4360
Roston sült pisztráng
krémes zellerpürével & grillezett bordáskellel 4680
Rib eye steak
lágy polentával & meggyes jus-vel 6580
Bodzás créme brulée
cseresznye raguval & citromfagylalttal 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9860
(Rib Eye steakkel 11900)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9860.- melyből Rib-eye steakkel 11900.-
9300.- 18% ÁFA 11340.- 18% ÁFA
560.- 27% ÁFA 560.- 27% ÁFA
2017. április 14.
Táblás ajánlat április 13-tól
Spárgahab leves ropogós spárgával 1780
Spenótos palacsinta újhagymával & hónapos retekkel 2360
Tökfőzelék roston sült borjúmájjal 3280
Ropogós kacsacomb medvehagymás burgonyapürével & rebarbara kompóttal 4120
Roston sült pisztrángfilé krémes kucsmagombával & vajas karalábéval 4360
Rib eye steak spárgákkal & pirított újburgonyával, tárkonyos jus-vel 6580
Levendulás créme brulée citrom fagylalttal & kókusz pehellyel 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9560 (Rib Eye steakkel 11400)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort vagy
Egy pohár prémium vörösbort
2017. március 17.
Táblás ajánlat március 17-től
Medvehagymahab leves
füstölt pisztránggal 1780
Buggyantott tojás kucsmagombával,
zsenge parajkrémmel & hónapos retekkel 2360
Rizottó gombóc medvehagymás paradicsommal & ropogós parmezánnal 2980
Ropogós kacsacomb
grízgombóccal & pezsgős káposztával 4120
Posírozott tőkehal
roppanós karalábéval & citrusos vajmártással 4260
Resztelt borjúmáj
pirított újburgonyával 3680
Rib eye steak medvehagymás burgonya tortával & rózsaborsos eperraguval 6580
Levendulás créme brulée
citrom fagylalttal & kókusz pehellyel 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 9560
(Rib Eye steakkel 11400)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort.
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9560.- melyből Rib-eye steakkel 11400.-
9000.- 18% ÁFA 10840.- 18% ÁFA
560.- 27% ÁFA 560.- 27% ÁFA
2017. március 10.
2017-ben is Michelin Guide!
Büszkeséggel tölt el minket, hogy 2011 óta 7. alkalommal is bekerültünk a Michelin Guide által ajánlott éttermek közé!
2017. március 8.
Munkatársakat keresünk - Felszolgáló, pultos
Csapatunkba felszolgáló és pultos kollégákat keresünk.
A részletekért kattints a pozíció nevére.
A jelentkezéseket a karrier@zsidai.com e-mail címre várjuk.
2017. február 17.
Táblás ajnlat február 17-től
Paszternákhab leves
roston sült kecskesajttal 1680
Tanyasi májas
hónapos retekkel & marinált céklával 2680
Rántott malacnyelv szalonnás édesburonyával
& friss gránátalmával 2960
Kacsaragu pirított erdei gombákkal,
gerslivel & szaftos kacsamájjal 4680
Brassói sertésszűzből pirított burgonyával
& füstölt szalonna veloutéval 4120
Rib eye steak roppanós kerti zöldségekkel
& krémes bearni mártással 6580
21-es Rigó Jancsi házi málna sorbet-val 1680
3 fogásos menüként fogyasztva 9560
(Rib Eye steakkel 11400)
A menü tartalmaz:
Egy pohár prémium fehérbort
vagy
Egy pohár prémium vörösbort.
A csomag tartalmaz:
Előétel vagy leves & főétel & desszert & egy pohár bor.
Ára bruttó 9560.- melyből
9000.- 18% ÁFA
560.- 27% ÁFA
2017. január 13.
Táblás ajánlat január 13-tól
Orja leves zelleres
malachússal töltött derelyével 1680
Tanyasi májas
savanyított roppanós zöldségekkel 2680
Rántott malacnyelv szalonnás édesburonyával & friss gránátalmával 2960
Sült malackaraj aszalt szilvás káposztával& perecgombóccal 4120
Roston sült Duroc sertésszűz lecsós kásával & ropogós
malactepertővel 4680
Rib eye steak vargányás rétessel & marinált
gyökerekkel 6580
Birsalma panna cotta dió fagylalttal 1680
2017. január 13.
Munkatársat keresünk - Szakács
Szakács kollégát keresünk! Dolgozz velünk Budapest egyik legimpozánsabb helyén, a
Budai Várban!
Amit nyújtunk:
•
Kiemelkedő kereset
•
Ingyenes személyzeti étkezés
•
Jófej csapat
•
Biztos háttér
•
Szuper fejlődési lehetőség
•
Kiváló munkafeltételek
•
Kedvezményes Fitnesz- és kondibérlet
•
30% kedvezmény éttermeinkben
Az ideális jelentkező:
•
Rendelkezik 3-5 éves szakmai
tapasztalattal
•
Szorgalmas
•
Jó csapatjátékos
•
Szeretne egy kiváló, nemzetközi csapat
részeként dolgozni
Amennyiben a fentiek felkeltették érdeklődésed,
jelentkezz és küldd el önéletrajzod a karrier@zsidai.com-ra most!
A jelentkezések nagy száma
miatt sajnos csak a sikeres jelentkezőkkel lépünk kapcsolatba. Ha 5 munkanapon belül
nem hallasz felőlünk, akkor jelentkezésed ez alkalommal sajnos sikertelen.
2016. november 29.
Adventi táblás ajánlatunk november 29-től
Gazdag fácán erőleves
derelyével & fürjtojással
2180
Szarvas carpaccio
szaftos céklákkal & zöld dióval 2860
Roston sült kacsamáj
sütőtökkel & birsalma pürével 2990/4260
Ropogós libacomb aszalt szilvás káposztával
& pirított burgonyagombóccal 4680
Grillezett lazacfilé roppanós római salátával
& krémes bearni mártással
4880
Rib eye steak édesburgonya gratennel
& sült vargányával & tőzegáfonya mártással 6580
Sós karamell torta mandarin
sorbet-val 1780
3
fogásos menüként fogyasztva 8560
(Rib Eye steakkel 10890)
A menü tartalmaz:
Egy pohár 21-es fehérbort
vagy
Egy pohár 21-es vörösbort
2016. október 28.
Márton napok a 21-ben!
Tárkonyos libaleves maceszgombóccal 2180
Szarvas carpaccio céklákkal & áfonyával 2860
Roston sült libamáj sütőtökkel & birsalmával 2990/4260
Ropogós libacombsült
vargányával & favabab salátával 4680
Ludaskása libaszárnytővel & libamájjal 4280
Brassói libazúzából 3460
Rib eye steakcsicsókával, turbolyagyökérrel & céklával
6580
Almás máktorta
diófagylalttal & asztalt szilvával 1780
3 fogásos menüként fogyasztva 8560
(Rib Eye
steakkel 10890)
A menü tartalmaz:
Egy pohár
21-es fehérbort
vagy
Egy pohár
21-es vörösbort
2016. szeptember 2.
Táblás ajánlat

2016. augusztus 5.
Táblás ajánlat

2016. július 3.
Táblás ajánlat

2016. június 3.
Táblás ajánlat

2016. március 24.
Táblás ajánlat
Medvehagyma velouté kecskesajttal 1690
Tavaszi saláta kucsmagombával és fürjtojással 2890
Rizottó gombóc medvehagymás paradicsommal 2980/3460
Pikáns malacpörkölt juhtúrós burgonyagombóccal sósmogyoró kéregben 3980
Konfitált báránycsülök, főtt grízes rétessel, pirított gombákkal 5760
Rib Eye steak újburgonyával, medvehagymás aiolival 6560
Sós karamell panna cotta, maracuja fagylalttal 1680
A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva 8360
(Báránnyal vagy Rib Eye steakkel főételként) (10890)
A menü tartalmaz:
1,5 dl 21-es Bolyki Királyleányka 2014
vagy
1.5 dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013
2016. február 17.
Táblás ajánlat

2016. január 21.
Táblás ajánlat

2015. december 9.
MEGJELENT ZSIDAI ROY KÖNYVE, A SPÍLER!
A Zsidai Gasztronómiai Csoport idén lett 33 éves. Zsidai Roy a cégalapító szülőknek és keresztapjának, Roy Watson-nak szeretne köszönetet mondani a könyvvel.
Tőlük kapta azt a szellemi és lelki útravalót, mellyel felvértezve a
családi céget tovább bővítették. A cégcsoport jelenleg 12 éttermet és
egy hotelt működtet, mely jövőre két újabb hellyel bővül, köztük Jamie
Oliver éttermével.
A könyv nem egy hagyományos self-help könyv, sokkal inkább egy értékrend közvetítése. Provokatív, merész, de előremutató és inspiráló
állításokon és példákon keresztül mesél Roy életéről, döntésekről, a
döntések mögött meghúzódó okokról, motivációról és komfortzónáról.
A könyv kapható a bookline-on, a Libri boltokban és országszerte 300 könyvesboltban.
Na, ki a Spíler? ;)
2015. december 8.
KÜLÖNLEGES AJÁNLAT 2015. DECEMBER 31-IG!

OPERAHÁZI SHAKESPEARE BÁL JEGYEK AKÁR 25% KEDVEZMÉNNYEL!
Az ország bálja ismét megrendezésre kerül az Operaházban, 2016. február 6-án. Büszkék vagyunk, hogy a Shakespeare Bál gasztronómiai partnere és a teljes étel- és italválaszték biztosítója a Zsidai Gasztronómiai Csoport.
Örömmel értesítjük, hogy az Operaház ez alkalomból különleges kedvezményt adott vendégeink számára:
ha rajtunk keresztül vásárolja meg jegyét, akár 25% kedvezményt kap az árból
és további meglepetés is várja.
A bál sztárvendége Plácido Domingo, aki először énekel a budapesti Operaház színpadán.
A kedvezmény 2015. december 31-ig történő vásárlás esetén él, mértéke a jegy típusától függ.
A bál teljes bevételét az Operaház jótékonysági célra adományozza.
Kapcsolat és információ:
hello@zsidai.com
+36 1 225 0022.
www.shakespearebal.hu
2015. december 1.
SZILVESZTER A 21-BEN

2015. DECEMBER 31.
19:00-tól várjuk kedves Vendégeinket az alábbi á la carte menuüvel, amelyről helyben választhatnak.
****
Köszöntő: Szentesi „Buborék” pezsgő
****
Vargánya rétes homár krémmel és madársalátával
vagy
Mozaikos libamáj birssel és házi fonott kaláccsal
vagy
Angol bélszín fenyőmaggal, csípős paradicsomlekvárral
****
Tárkonyos szarvasleves sült gesztenyével
vagy
Sültkáposzta consommé malac rilette-el
****
Homoktövis sorbet pezsgővel
****
Kenyérben sült báránycsülök karamellizált hagymával
vagy
Angus marha hátszín színes céklával, kelbimbóval és fügével
vagy
Malackaraj lencse variációkkal és szalonnás nudlival
****
Kir Royal mille-feuille kékáfonyával
vagy
Meggyes csokoládéfelfújt narancs sorbet-tel és diós ropogóssal
A szilveszteri szűkített á la carte menü ára: 24 800,- Ft/fő,
amely tartalmazza az egy pohár köszöntő Szentesi „Buborék” pezsgőt,
ötfogásos ételsort, ásványvizet és egy saját speciality kávét.
Az árak tartalmazzák a 27% ÁFAt.
A számla végösszegéhez 13%-os felszolgálási díjat számolunk fel.
2015. november 3.
Márton napi libaságok
Közeleg Szent Márton napja. Te tudod, hogy miért eszünk ilyenkor libát? Vagy hogy a saját korukban a szentek igazi menők voltak?
Szent Márton Szombathelyen, pontosabban Savariában
született, hiszen a negyedik században Pannónia még a Római Birodalomhoz
tartozott és magyarok sem laktak benne.
Szent Márton, mint a mai menő tinédzserek, a saját
korában igazi lázadó volt: ugyanis pogány családba született és édesapja
katonának szánta. Ő viszont 12 évesen úgy döntött, keresztény lesz, bár
először annyiban behódolt apja akaratának, hogy tényleg elment
katonának. Huszonévesen keresztelkedett meg és szintén huszonévesen
egyszer csak eljutott odáig, hogy harcolni sem volt többet hajlandó. A
seregből azonban nem engedték el, erre ő elhatározta, hogy fegyver
nélkül megy majd a harcba – ez a 341-es ütközet végül elmaradt, és
Márton mehetett a dolgára.
A dolga pedig a térítés volt, terjesztette a
kereszténység üzenetét Európában. 371-ben püspökké választották a
franciaországi Tours-ban, de Márton már megint ellenállt, mert nem akart
püspök lenni. Ekkor el is bújt egy baromfiudvarban. Ezúttal azonban nem
menekülhetett, az ólban a libák ugyanis elkezdtek gágogni, így Mártont
megtalálták és megtették püspökké.
Mellesleg hamarosan itt van Márton-nap (november
11.), nálunk pedig november 3-tól egész november a Márton napi
libaságokról fog szólni. Most már tudjátok, miért pont a libaételek
főződnek a lázadó szenthez.
A libaleves után ajánljuk a libaragut az isteni
libamájjal vagy a bőrén ropogósra sült libacombot párolt káposztával.
Ínycsiklandó igaz?
Márton napi ajánlatunkat ide kattintva találod!
2015. augusztus 19.
SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!
SZAKÁCSOKAT KERES LITAUSZKI ZSOLT!
Egyre rohamosabb ütemben fejlődünk, ezért folyamatosan keressük a szuper munkaerőt!
Jelenleg a szeptemberben nyíló Operaházban és Erkel
színházban lévő éttermekbe keresünk szakácsokat! Ne habozz, küldd
önéletrajzodat a karrier@zsidai.com-ra!
2015. augusztus 17.
Táblás ajánlat

2015. július 29.
Táblás étlapunk július 29-től
-Hűs paradicsomleves juhsajttal 1580
-Saláta dinnyével és lazaccal 3260
-Spenótos rizottó sült paprikával és rákkal 2960/3490
-Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával 3980
-Brassói csirkeosztrigájából 3460
-Pisztráng papírban 3960
-Angus marha hátszín grillezett cukkinivel és zakuszkával 6440
-Barackos „tiramisu” 1580
A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva 8560
(hátszínnel főételként) (10890)
A menü tartalmaz:
1,5 dl 21-es Bolyki Királyleányka 2013 vagy
1,5 dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013
2015. április 23.
Táblás étlapunk április 23-tól
Bajai halászlé gyufatésztával 2180
Füstölt sertésszűz carpaccio „ravigote” mártással 2690
Rizottó gombóc paradicsommal 2890/3460
Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával 3980
Brassói csirkeosztrigájából 3460
Vajas fehér spárga hollandi mártással-
-roston sült fogasssal 4490
-tejes malaccal 4260
-Angus marha hátszínnel 6440
Az Eszterházy pohárban sós karamell fagylalttal 1580
2015. április 2.
Áprilisi ajánlatunk
Bajai halászlé gyufatésztával
Füstölt sertésszűz carpaccio „ravigote” mártással
Rizottó gombóc medvehagymás paradicsommal
Kacsacomb kacsamájjal és kacsaraguval, pirított burgonyával
Sült nyúlgerinc erdei gombás kásával
Tejes malac „burgonyafőzelékkel”
Angus marha hátszín zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással
Eszterházy pohárban sós karamell fagylalttal
2015. február 11.
Valentin napon ajánljuk
Welcome: meglepetés amuse + egy pohár „Buborék”
Zeller velouté pirított csirke osztrigájával és szárított paradicsommal – 1580,-
Szt. Jakab kagyló saláta szívvel és pezsgő sabayonnal – 3280,-
Angus marha erdei gombás burgonyapürével és áfonyás jus-vel – 6440,-
Túró feljújt eper sorbet-tel - 1690,-
Ásványvíz korlátlan mennyiségben és espresso.
A fenti ételek közül bármelyiket kérheti külön is. A teljes ételsor ára 12 500,- Ft/fő + 13% szervizdíj.
Természetesen vendégeink az a la carte étlapunkról is rendelhetnek.
2015. február 6.
Vacsora Vámos Attila boraival és Litauszki Zsolt ételeivel
Tudjuk, hogy Litauszki a disznótoroson odacsap. Ahhoz, hogy még
nagyobbat szóljon, idén Vámos Attila szomolyai pincészetét kértük fel,
hogy szenvedélyes és autentikus boraival párosíthassuk a hajnali
disznóvágás inspirálta vacsoránkat. Vámos Attila borász, a szomolyai Attila Pince
megálmodója kézműves borait szenvedéllyel, hittel és alázattal készít.
Attila borai egyértelműbben a legnépszerűbbek a külföldi gourmet
vendégek között.
Sok szeretettel várjuk február 17-én kedden 19:00-ra a 21 Magyar Vendéglőbe.
A népszerűségre való tekintettel javasoljuk, hogy már most foglalja be asztalát.
Dátum: február 17. kedd 19:00Helyszín: 21 Magyar Vendéglő, 1014 Budapest Fortuna u 21., Budai Vár
Asztalfoglalás: 06 1 202 2113 vagy info@21restaurant.huÁrak: A menü és a felsorolt italok ára egy főre 11.800 forint; az ár tartalmazza az Áfa-t, de nem tartalmazza a 13% szervízdíjat.
Séf: Lutz Lajos és Litauszki Zsolt
A kóstolt borok és az ételsor
* Körmös házi kolbász, friss tormával – Cabernet Sauvignon Rosé 2010
*
Amus: Malacpástétom wasabis reteksalátával – ropogós kenyérrel, friss
tökmagos-és túrós pogácsával, sós stanglival – Chardonnay 2008
* Házi májas- és véreshurka, burgonyás lángoson, csipkebogyós céklapürével – Pinot Noir 2011
* Malac becsinált leves tárkonyos malacorral
* Ropogós malaccsülök csomboros aszaltszilvás káposztával – Cabernet Sauvignon 2011
* Citrusos palacsinta brülée langyos kumkvat raguval – Chardonnay 200
2014. december 9.
Szilveszter a 21-ben
19:30-tól várjuk kedves Vendégeinket a mellékelt á la carte menüvel, melyről helyben választhatnak.
A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 4 fogás esetén: 20 900,- Ft/fő,
mely tartalmazza a négyfogásos ételsort (előétel, átvezető fogás,
főétel és desszert), ásványvizet, kávét és egy pohár Szentesi „Buborék”,
Pinot Noir Rosé pezsgőt.
A szilveszteri szűkített á la carte menü ára 5 fogás esetén: 22 800,- Ft/fő, mely tartalmazza a ötfogásos ételsort, ásványvizet, kávét, egy pohár Szentesi „Buborék”, Pinot Noir Rosé pezsgőt.
SZILVESZTERI Á LA CARTE MENÜ
Amuse bouche: Fenyőmagos marinált lazac blini kapros túrókrémmel
****
Sült kecskesajt vörösboros meggykérmmel, diós frízsalátával
vagy
Kacsamáj brulée vaníliás birsamapürével, sáfrányos brióssal
vagy
Malackocsonya rántott borjúnyelvvel, tormával, snidlinges tejfellel
****
5 fogás esetén választható
Szarvaserőleves sonkás derelyével
vagy
Vöröslencse leves konfitált sertéspofával
****
Átvezető fogás: Juhsajt rétes sütőtökös narancslekávrral
****
Bárányborda vargányás gersli rizottóval, sültpaprika habbal
vagy
Angus marha hátszín és sült kacsamáj zsenge zöldségekkel, szarvasgomba mártással és
burgonya rétessel
vagy
Ropogós malaccsülök tepertős gombóccal, lilakáposzta lekvárral
*****
Fekete és fehér csokoládé soufflée csipkebogyó fagylalttal
vagy
Gesztenye eckler amaréna meggyel
Az árak 13%-os felszolgálási díjat nem tartalmazzák.
Asztalfoglalás:
21 A Magyar Vendéglő
Tel.: 06 1 202 2113, 06 30 482 5776 - info@21restaurant.hu
1014 Budapest Fortuna u. 21.
Kontaktszemélyek: Bihari Balázs, Hankóczi Attila
2014. november 27.
Adventi táblás ajánlatunk!
-Bajai halászlé gyufatésztával 1940
-Szarvas és libamáj carpaccio zölddióval pirított fenyőmaggal 2980
-Kacsa fasírt céklás sütőtökös salátával birsalma vinaigrette-tel 2460/3180
-Báránycsülök erdei gombás pirított burgonyagombóccal 4260
-Konfitált kacsacomb aszalt sárgabarackos káposztával, burgonya lepénnyel 3980
-Szarvas hátszín gesztenyével, kelbimbóval és sütőtökkel 5480
-Simmental marha bélszin roston sült libamájjal és lecsóval 6890
-Kürtöskalács birsalma sabayonnal, gránátalmávaal 1580
A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva
(bélszínnel vagy szarvas hátszínnel főételként) 8960 / (10890)
A menü tartalmaz: 2dl 21-es Bolyki Királyleányka 2013 vagy
2dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2013
2014. november 5.
Márton napok a 21-ben!
-Libaleves zúzával és maceszgombóccal 1580
-Szarvas és libamáj carpaccio savanyított szilvával 2980
-Roston sült libamáj süttökkel és birsalma habbal 2980/4260
-Vargányás libazúza pörkölt tarhonyával és almapaprikával 3670
-Ropogós libacomb párolt káposztával, rösti burgonyával 4250
-Ludaskása roston sült libamellel és libamájjal 3980
-Bélszin roston sült libamájjal és lecsóval 6890
-Almás pite fahéj fagylalttal 1580
A fenti ételek 3 fogásos menüként fogyasztva
(bélszínnel főételként) 8960 / (10980)
A menü tartalmaz: 2dl 21-es Bolyki Királyleányka 2012 vagy
2dl 21-es Bolyki Kékfrankos Cuvée 2009
2014. október 30.
Rendezvények
A Fortuna és Országház utcában található éttermeinkben - Pierrot, 21,
Pest-Buda, Baltazár - családi, baráti vagy akár céges karácsonyi
vacsorákat és bulikat is egyedülálló környezetben, profi módon
szervezünk meg. Éttermeink teraszán és kerthelyiségében örömmel
rendezünk karácsonyi hangulatú zenés fogadást, karácsonyi italokkal és
ételekkel.
2014. október 6.
Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között
Kortárs képzőművészeti vásár a Millenárison október 9-12. között
Büszkék vagyunk, hogy az Art Market Budapest hivatalos gasztropartnerei vagyunk.
Az Art Market Budapest a legnagyobb kortárs képzőművészeti vásár a
régióban, mely a Millenárison, október 9-12. között áll nyitva minden
érdeklődő előtt.
4 nap - 20 000 látogató - 20 országból érkezett kiállítók
A rendezvény hivatalos nyitóbuliját a Spíler Shanghaiban tartjuk október 8-án 22:00-tól, szeretettel várunk.
www.artmarketbudapest.hu
2014. szeptember 30.
Októberi táblás ajánlatunk!
-Csicsóka velouté malac rillette-tel 1580.-
-Szarvas és kacsamáj carpaccio savanyított szilvával 2980.-
-Rántott borjúnyelv kelbimbós burgonya salátával 2840/3740.-
-Csirke supreme sütőtökös házi szélesmetélttel 3890.-
-Ropogós kacsacomb erdei gombákkal és kukoricával 3960.-
-Bélszín rostonsült kacsamájjal és lecsóval 6890.-
-Angus marha hátszín zsenge zöldségekkel, bernaise mártással 6440.-
-Karamellizált körte fehércsokoládé fagylalttal 1580.-
2014. szeptember 17.
Megnyitott a Spíler Biergarten a Budai Várban!
Budapest ikonikus bistropubja, a Spíler sátrat ver a Budai Várban, a
Kapisztrán téren. Márciustól novemberig és a karácsonyi szezonban nyitva
tartó Spíler Biergarten sörrel, fröccsel, hamburgerrel és kolbásszal
vár.
www.spilerbp.hu